joi, 1 mai 2014

Choux cu pui afumat si crema de avocado

Imi plac foarte mult choux-urile, atat dulci cat si sarate. Odata ce stapanesti tehnica, poti faci o multitudine de aperitive sarate sau deserturi foarte rapide. Eu de obicei fac mai multe choux-uri, pe care apoi le pastrez fie la congelator, fie le garnisesc imediat atat dulce cat si sarat. Sunt foarte versatile, iar combinatiile sunt infinite.

Am folosit aceeasi reteta pe care am folosit-o la choux patissiere.

Ingrediente umplutura:
pui fiert afumat (se gaseste de cumparat in magazine) - se poate inlocui cu somon afumat
3 avocado bine coapte
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper
3 frunze de usturoi verde
rosii cherry, ridichi, frunze de marar.

Dupa ce choux-urile s-au racit, se taie deasupra incomplet pentru a li se forma un capacel. Puiul afumat se taie cubulete si se dispune in fiecare choux.

Pentru crema de avocado : miezul de la cei 3 avocado se mixeaza impreuna cu sare, piper, frunzele de usturoi verde taiate marunt si zeama de lamaie pentru a optine o crema fina. Cu ajutorul unui dui se spriteaza aceasta crema peste cubuletele de pui. Se decoreaza cu rosii, feliute de ridichi si frunze de marar.
Este o reteta delicioasa si foarte rapida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu