sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Melci burguinonneFrancezii sunt renumiti pentru gastronomia lor. Unul dintre primele lucruri care m-au intrigat in meniurile din restaurantele frantuzesti au fost melcii – serviti in toate felurile. Cu mult scepticism, deoarece mai mancasem o singura data melci in Belgia si nu fusesem deloc incantata, am decis sa le mai  dau o sansa - am ales de data aceasta melcii burguinonne, adica melci cu un sos din usturoi, unt si patrunjel.
Spre surprinderea mea, nu aveau nici o legatura cu melcii cauciucati din Belgia, care ulterior am aflat ca se numeau ‘bulots’, nush care ar fi echivalentul in romana, aveau un gust foarte bun, iar sosul de usturoi era excellent…
Prietenul meu, cel mai sceptic dintre sceptici, nu a vrut nici in ruptul capului sa guste, motivand ca el nu mananca ‘animalutze’, dar, odata ajunsi acasa, imi tot punea intrebari despre ‘ciudateniile alea ce le-ai mancat tu acolo’. Si vazand ca intrebarile continua, cand i-am descoperit in raionul de alimente congelate in supermarket, nu am ezitat sa-i cumpar. Arata cam asa in caz ca va tenteaza (nu stiu daca se gasesc si in Romania, dar in Franta se gasesc in orice magazinas).
Asa arata desfacuti din ambalaj, sunt foarte practici deoarece au tavita din aluminiu in care se gatesc si se pot si servi.

Modul de preparare e foarte simplu, si un copil se poate descurca. Se pun la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute. Asa arata scosi de la cuptor.


Partea mai complicata e sa reusesti sa ii scoti din cochilie, pentru asta existand ustensile speciale. Evident, ne putem descurca si fara ele :p.Noi i-am servit alaturi de rosii proaspete, dar merg la fel de bine alaturi de o salata.

 Pofta buna!

Print Friendly and PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu