vineri, 2 septembrie 2011

Salata capresse


Cred ca este una din cele mai simple salate din cate exista, toata lumea a auzit de ea si toata lumea o stie face…reusita acestei salate constand in calitatea ingredientelor folosite…daca ingredientele sunt de calitate nu ai cum sa dai gres cu ea.
Eu o prepar frecvent seara, deoarece este rapida, in plus este o mancare usoara, foarte potrivita pentru seara.

Ingredientele sunt cum nu se poate mai putine si accesibile.
    - rosii
    - mozzarella (din cate am incercat pana acum, dar si din auzite, cea mai buna mozzarella este cea de la firma italieneasca Galbani, care este un pic mai scumpa, dar zic eu merita)
    - busuioc (de mare efect este cel proaspat, dar in lipsa merge si uscat)
    - ulei de masline, sare, piper
Metoda de preparare este simpla : rosiile se taie feliute, la fel si bulgarasii de mozzarella, dupa care se alterneaza pe o farfurie felii de rosii, respectiv de mozzarella.


Se rup frunzulite din busuiocul din glastra (pentru cine are) si se pun peste salata, dupa care se condimenteaza si se presara ulei de masline.


Maxim 10 minute si cina este servita !
Pofta buna

Print Friendly and PDF

2 comentarii: