joi, 8 mai 2014

Tarta cu lamaie si lapte condensat



Dintotdeauna am vrut sa imi cumpar un lamai, nu stiu de ce, dar citricele ma fascineaza, iar lamaiul este un mic copacel spendit care poate fi crescut cu succes si in casa. Acum cateva luni am gasit un lamai la un pret foarte bun si nu am stat pe ganduri, l-am cumparat imediat, mai ales ca prietenul meu a fost de acord imediat...de obicei trebuie un pic de munca de convingere ca sa adere la toate ideile care-mi trec prin cap. Dupa doar cateva saptamani de acomodare a inceput sa aiba foarte multe flori, toata casa mirosea sublim de la parfumul lor.

 Avand deja o lamaie coapta pe el cand l-am cumparat, m-am tot gandit ce as putea face cu ea si pana la urma am gasit reteta perfecta: tarta cu lamaie si lapte condensat de la Kiss the cook.

Ingrediente aluat tarta:
250 g făină albă
120 g unt
40 g zahăr muscovado (eu am folosit casonada, tipic pentru nordul Frantei)
3 linguri lapte dulce rece

Ingredientele necesare pentru cremă şi decor
250 g mascarpone
397 g lapte condensat îndulcit (1 cutie)
2 lămâi (eu am folosit una singura, nu vroiam sa schimb gustul lamaii mele amestecand-o cu una de cumparat, dar recomand respectarea retetei si folosirea a 2 lamai)
1 ou
50 g fulgi migdale
1 felie portocală sau lămâie

Ingrediente pentru caramel de portocale
Sucul de la o portocală mare
1 lingură zahăr
3 linguri de smântână dulce de 30% grăsime

Se respecta cu sfintenie reteta , trebuie doar sa supravegheati tarta la cuptor. Eu nu am fost foarte atenta si a mea s-a copt putin cam mult, dar a fost delicioasa si asa. Din pacate nu am poze decat cu tarta proaspat scoasa din cuptor, nu tu sectiune, nu tu prezentare ingrijita...la cat de buna a fost a disparut foarte rapid si nu am avut timp sa le fac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu